Vad är egentligen PAS?

Bättre att hänga ut pedofilernas försvarare

In "Otillbörlig påverkan", Barn, Fathers' Rights Movement, Föräldraalienation, papparättsrörelsen, PAS, PAS/PAD, Richard Gardner, Uncategorized, Vårdnadstvister on januari 20, 2011 at 7:32 f m

Med anledning av onsdagens Uppdrag Granskning så ställs frågan: Hur kunde det ske? Ja, det är inte så konstigt att pedofiler får generösare permissioner än vad reglerna medger, för pedofilförsvaret har satt sig i väggarna på det svenska rättsväsendet.

Vad gäller papparättsrörelsen i Sverige och dess lobbying för att införa pedofilförsvararen Richard Gardners ”teorier” om PAS som bedömningsgrund i familjerättsliga vårdnadsutredningar, ”diagnos” inom barn- och ungdomspsykiatrin samt framför allt som beslutsunderlag i domstol, så är ”expertvittnet” och vittnespsykologen Lena Hellblom-Sjögren ett nav.

Därför är det viktigt att närmare granska vilka hon samarbetar med, när hon inte är upptagen med sitt samarbete med papparättsrörelsen vill säga.

1. NKMR, Nordiska Kommittén för Mänskliga Rättigheter, de som ”slåss för att barnen ska få stryk”, de vill med andra ord återinföra barnagan i Sverige. Senast 21 augusti 2010 deltog Lena Hellblom-Sjögren i deras ”symposium” i Göteborg med ett anförande om PAS.

2. 19 april 2010 deltog hon också i ett seminarium ” i Uppsala ”Rättssäkerhet i vågskålen & Juridiken och psykologin” hållet av stiftelse ”Rättsstatens vänner” med ett anförande om PAS. Där listades även följande föredrag och föredragshållare:

Domstolarnas ”blockering”
Brita Sundberg-Weitman, f.d. hovrättsråd
Rigmor Robèrt, läkare och psykoterapeut

Presentation av Stiftelsens projekt rörande domstolars
psyklogiska föreställningar
i sexualbrottmål.
Thérèse Juel, journalist
Thomas Wettergren, samhällsvetare

Beskrivning av projektet rörande domstolars
psykologiska föreställningar i sexualbrottmål

Thérèse Juel, journalist
Thomas Wettergren, samhällsvetare

Rättsstaten och sanningen
Stig Centerwall, advokat

Vårdnadsmål och sexualbrottmål
Lena Hellblom Sjögren,
dr.leg. psykolog

Utsagepsykologin inom rättsväsendet
Nils Wiklund, docent rättspsykologi

Barnkonventionen i bakvatten
Bertil Wennergren, f.d. regeringsråd”

3. Av dem finner vi sedan ”samhällsvetaren” Thomas Wettergren även i en annan organisation, OMO – ord mot ord, som även den hänvisade till redan nämnda NKMR (innan siten OMO – omoa.se plötsligt togs bort), dock låter han villigt NKMR publicera sina texter som kan ses här ”med författarnas benägna tillstånd” (medförfattare Gunvor Wallin ”pensionerad juris professor”). Och texten som de publicerar heter just ”Hellre fria än fälla”.

Man ställer sig frågan: Om man är angelägen om att inte oskyldiga ska fällas, varför då låta driva deras sak på en sida som tillhör en organisation som ”slåss för att barnen skall få stryk”?

Det går liksom inte ihop, även om det är någon så prominent som bortgångne professor Anders Agrell som instiftade Rättsstatens vänner (och som även är känd för sitt mångåriga engagemang för ”läkaren och obducenten”).

På samma sätt går det inte heller ihop att åberopa Richard Gardner och hans ”teorier” om PAS ifall man vill tillförsäkra fäder ”rättvis” prövning i domstol, då han var en uttalad försvarare av pedofili och incest.

4. Lena Hellblom-Sjögren  har också, utöver den tidigare redovisade artikeln om PAS i Psykologtidningen (s 25) och Juridisk Tidskrift, informerat Advokatsamfundet om PAS, vilket framgår av deras verksamhetsberättelse för 2005 :, s. 53, där man kan läsa följande:

”FAMILJERÄTTSKOLLEGIET

Kollegium har hållits på restaurang KB fyra gånger under året. Den 16 februari gästade förvaltningsjuristen Eva von Scheele kollegiet och talade under rubriken ”Vad gör överförmyndaren och varför? Psykologen Lenna Hellboom Sjögren besökte kollegiet den 13 april och talade under ämnet ”Parents Alienation Syndrom (PAS)” .

Uppdrag Granskning ”Är det en lösning att hänga ut pedofiler” Fem-årig flicka blev offer för dömd  pedofil Permissionerna: Kamraten också dömd för sexbrott mot barn Så gjorde vi reportaget om pedofilen i Sundsvall Hittade nya offer i bostadsområdet Maria vill hjälpa andra utsatta barn INTERVJU Pedofilen: ”Kan inte ändra det som hänt”

Uppdrag Granskning Blogg  SIFO: Hälften av svenskarna vill veta om grannen är pedofil Debatt följer upp programmet om pedofilen

I nästa inlägg kommer mer granskning av papparättsrörelsen i Sverige.

  1. Bra blogg! Ser fram emot kommande inlägg.
    Det har varit alldeles för tyst om det här smygande hotet PAS och den ytterst skumma papparättsrörelsen, som även knoppar av åt andra håll.

  2. Vilken suverän blogg. Den här kommer bli välbesökt och stort tack för att ni vågar skriva om det här ämnet. Vi känner till otal fall där domare agerat rättsvidrigt men inget händer. Dom grupper som lobbar för att det ska bli ännu lättare för förövare att misstänkliggöra och smutskasta sina offer samt dem som står på offrens sida får alltmer stöd av rättssystemet. Man måste vara tvärblind för att inte se den röta som pågår. Sverige kan snart inte bli mer pedofilvänligt, sedan har vissa grupper som kallar sig pappor mage att gå pedofila förövares ärenden. Inte konstigt att man misstänkliggör dem allesammans. Om de varit seriösa hade de inte lagt ner så jvla mycket tid på att sprida skit om både utsatta barn och deras mammor. De borde vid det här laget lärt sig identifiera vilka som är seriösa resp oseriösa men har inte brytt sig. Alltså måste de vara medvetna om vilka deras propaganda gynnar och inte det är dom s.k älskade barnens.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.