Vad är egentligen PAS?

Carina Ohlsson (S) och Anti Avsan (M) sitter i Civilutskottet

In Barn, papparättsrörelsen, PAS, Richard Gardner, Vårdnadstvister on juni 14, 2011 at 3:57 f m

Kvinnor är överrepresenterade bland långtidssjukskrivna.

Kvinnors arbetslöshet ökar mest. ”Gapet mellan mäns och kvinnors sysselättningsgrad är just nu det största på de tre senaste decennierna”.

Kvinnor är överrepresenterade bland deltidsarbetande.

Kvinnor är överrepresenterade bland de som har otrygga anställningar.

Kvinnor är överrepresenterade bland de som har timanställningar.

Kvinnor är överrepresenterade bland brottsoffer.

Kvinnor är extremt överrepresenterade bland de som utsätts för våldtäkt och sexuella övergrepp.

Kvinnor är till och med som barn överrepresenterade bland de som utsätts för våldtäkt.

Ändå anser Carina Ohlsson, ledamot i civilutskottet, att det angelägnaste för jämställdheten nu är att barnbidragen ska delas lika mellan kvinnor och män. Innan dessa enorma ekonomiska och sociala orättvisor ens tillnärmelsevis åtgärdats. Hon och S-kvinnorna vill istället först och främst genomföra precis samma politik för ”jämställdhet” som den som är satt att formulera Moderaternas framtida jämställdhetspolitik, Anti Avsan.  Även han sitter i civilutskottet. Om honom kan ni läsa mer här.

Innan vi ens närmat oss jämställdhet på någon av ovanstående punkter så anser de så kallade ”feministerna” inom Socialdemokratin att vi ska dela barnbidraget lika mellan kvinnor och män.

Räkna inte med några röster från kvinnor till S, som nog genast också bör sluta prata om ”barnfattigdom” om de kommer med sådana här förslag.

Kvinnor är de som offrar karriär för barnens skull, inte de långpendlande fäder som söker sig dit där jobben är högavlönade på bekostnad av familjen, och som lämnar över marktjänsten till kvinnor som istället anpassar sin obefintliga karriär till barnen genom deltidsarbete, och sämre lön.

Kvinnor är också de som fått ta smällen när det gäller förslitningsskador på grund av 90-talskrisen med åtföljande nedskärningar på grund av Göran Perssons budgetdisciplin, de är som sagt överrepresenterade bland långtidssjukskrivna.

Kvinnor är också överrepresenterade bland långtidsarbetslösa, eftersom anställningar inom kvinnodominerade sektorer är det som sjunkit mest.

Kvinnor lönediskrimineras även systematiskt genom låga löner i kvinnodominerade sektorer, och genom olika lön för lika arbete med den individuella lönesättningen som används som kryphål för att kollektivt ge män högre löner.

Att ovanpå det föreslå att bidragen däremot ska ”delas lika” är ingenting annat än en spik i kistan för kvinnors ekonomiska självständighet och även möjlighet att lämna destruktiva förhållanden med misshandel och övergrepp.

Det är inte hellerjämställdhet” med oreflekterat delad vårdnad och obevakat umgänge med tanke på den PAS-agenda som råder i svenska domstolar. Och det ska vara kvinnor som kommer med såna här både kvinno- och barnfientliga förslag.

S-kvinnorna sviker inte bara kvinnor i allmänhet, utan ensamstående mödrar, fattiga barn och våldsutsatta kvinnor och barn i synnerhet. S-kvinnorna påstår att de månar om barnen när de påpekar att barnbidraget ska gå till barnen och att det därför inte ska gå till mamman, utan delas lika mellan föräldrarna, oavsett vem det är som i praktiken står för barnens kostnader (ett förslag som mycket väl kan leda till att papporna bara stoppar pengarna i egen ficka). Och, som Elisabeth Björnsdotter påpekar i ett blogginlägg:

”I Sverige har vi haft barnbidrag sedan 1947 och tanken med detta bidrag är att det ska vara till för barnet. I artikeln lyfts argument fram om ett ojämlikt samhälle där barnbidraget borde delas lika mellan mamma och pappa. I dag delas barnbidraget bara lika mellan föräldrarna om båda är överens och ansöker om det till försäkringskassan. I de fall där mamman inte går med på det går hela barnbidraget till henne och pappan blir rättslös skriver Nalin Pekgul (S) . Jag kan inte låta bli att fundera över logiken i detta. Hur kan vi få ett mer jämlikt samhälle med ett delat barnbidrag?  Hur kan man påstå att pappan blir rättslös när barnbidraget går till mamman ?  Är barnbidraget inte till för barnet?”

Om de verkligen månade om barn, skulle de för övrigt inte bara veta att växelvis boende överhuvudtaget inte konstruerats för barnens skull, utan att det också är något som beslutas för fädernas skull, inte för barnens. De far illa av växelvis boende i många fall, men det bryr sig ingen om. Det viktiga för dessa S-kvinnor är att fjäska för männen, och arbetsgivarna. Det arbetsgivarled som socialdemokraternas toppolitiker numera är mer representanter för än eventuella lågavlönade kvinnliga anställda.

Ytterligare en negativ faktor för ensamstående mödrar är att underhållsstödet inte heller höjts på över tjugo år.

Till dessa kvasifeminister vill jag säga: Sluta fjäska för männen. Börja arbeta för kvinnors rättigheter istället, eller kliv ner från era högavlönade politikerpositioner som ni använder för att trycka ner era medsystrar. För att inte nämna vad ni kommer att åsamka barnen, som ni falskt påstår att ni bryr er om. Det ni föreslår kommer att leda till att redan djupa orättvisor fördjupas ännu mer. Och så kallar ni er ”feminister”. Synnerligen dåligt skämt.

Artiklar Svenska Dagbladet Brännpunkt Opinion ”Männen underkänns när mammorna får barnbidraget”, Svenska Dagbladet ”Rosa bänkar i Rinkeby”   Expressen Holm på väg att bli Juholts trumfkort  Aftonbladet Håkan Juholt vill värva Holm   Aftonbladet Juholt vill förstärka med Holm    Dagens Nyheter ÖIS kände till sexanklagelser   Svenska Dagbladet Holm en av alla chockade   Svenska Dagbladet Stefan Holm: Jag är chockad   Expressen  C-grupp föreslår extra barnbidrag

Brottsofferjourernas Riksförbund Statistik 2010: ”Tidigare har fler män än kvinnor utsatt för misshandelsbrott, men i år har kvinnorna med ganska god marginal passerat männen”. Göteborgs-Posten: Kvinnor förlorare vid långpendling  Dagens Nyheter ”Domslut i vårdnadstvister på helt falska kunskaper”  Stockholms universitet Ekonomiskt utsatta barn har svagare sociala relationer  Dagen Barnens bästa i fokus  Karlskoga-Kuriren Ett Sverige som går isär:

”Det är ingen slump att det mestadels var ensamstående mammor med barn som deltog i Frälsningsarméns läger i helgen (Aftonbladet 7/6). Ett läger för fattiga barn i Sverige 2011, i en av landets rikaste kommuner, Nacka.

Solsidan och skuggsidan i samma kommun.

Mammor och barn får äta sig mätta. Inte så konstigt att barnen tycker att maten är det bästa med lägret. I vanliga fall får mamma ransonera allt. Ost, mjölk, bröd …

Det gäller att barnen äter sig riktigt mätta i samband med skollunchen. Mat till middag finns alltför sällan. Nödvändig medicin kan ibland inte lösas ut.

220 000 barn lever så här i Sverige i dag. De har ofta föräldrar som ägnar det mesta av sin vakna tid åt att försöka få tillvaron att gå ihop. Andra barn lever i rikt överflöd.

Några kriterier är tydliga. Barn med utländsk härkomst är kraftigt överrepresenterade bland de fattiga, liksom barn till ensamstående föräldrar.

Många andra har fått det bättre. De har fått det sämre. En dyster bild av dagens Sverige, som alltför många gärna blundar för.”

Sanningen om Papparättsrörelsen: ”Mamma kommer att bli jätteledsen om du berättar”, Papparättsrörelsen, Moderaterna och barnfattigdomen hänger samman

Annonser
  1. Många viktiga påpekanden i detta inlägg!

  2. Förra året dog drygt 50 personer i arbetsplatsolyckor.
    1 var kvinna.

    • Jo men det beror sannolikt inte på att kvinnor hotar eller skadar dem med våld på jobbet. Snarare på att män istället för att ställa krav uppåt klackar neråt, till exempel låter det gå ut över frun och barnen hemma istället för att gå samman och ställa krav på chefer och arbetsgivare på jobbet. Många män går ur facket, vill ha så hög lön som möjligt, struntar i sina arbetskamrater, struntar i att visa solidaritet med låglönegrupper eller med andra överhuvudtaget. I förhållande till de risker kvinnor – särskilt risker för att bli utbränd, drabbas av förslitningsskador eller kroppsskador som handikappar dem för vidare arbete – utsätts för på jobbet, och de otrygga anställningar on demand som de har – så har kvinnor extremt låga löner i jämförelse med män.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: