Vad är egentligen PAS?

Ylva Johansson – Vad gör du själv för att undanröja barnfattigdomen?

In Barn, papparättsrörelsen, Uncategorized on juli 1, 2011 at 3:44 e m

en artikel riktad till Håkan Juholt räknar Ylva Johansson idag upp en rad graverande omständigheter, som visar på kvinnors ekonomiska underläge, och efterlyser åtgärder från Håkan Juholt. Särskilt tar hon upp den dolda arbetslösheten beroende på deltidsarbete eller timanställningar on demand och via bemanningsföretag. Men vad gör S-kvinnor själva för att stödja kvinnor som på grund av orättvisa löner och otrygga jobb har det så svårt ekonomiskt, att de måste uppsöka kyrkor och annan välgörenhet för att överhuvudtaget kunna äta sig mätta?

Raka motsatsen. De vill kraftigt försämra för de allra mest utsatta kvinnorna och barnen i Sverige; de ensamstående mödrarna, där barnfattigdomen återfinns.

Trots kvinnors ekonomiska underläge, som Ylva Johansson klart och tydligt redovisar, så vill S-kvinnorna ändå att barnbidraget ska delas ”jämställt”. Det kommer att öka kvinnors ekonomiska underläge. Men det struntar S-kvinnorna i. Då tycker jag att de ska tala tyst om vem som gör och inte gör något åt kvinnors ekonomiska underläge.

Innan man ens vidtagit en enda åtgärd för att stärka kvinnor ekonomiskt vill man slita undan de få kompensatoriska åtgärder som samhället erbjuder ensamstående mammor som redan är extremt utsatta.

Ylva Johansson pratar inte heller ett enda ord om vad hon tycker att socialdemokraterna ska göra åt det allt grövre och ökande våldet mot kvinnor och barn, som är en avgörande förklaring till kvinnors ekonomiska underläge. SCB redovisade i en grundlig genomgång hur överutsatta ensamstående mammor och deras barn är när det gäller både våld och andra brott.

S-kvinnorna vill inte hjälpa kvinnor där heller. De förespråkar, i ”jämställdhetens” namn gemensam vårdnad och umgängesrätt för våldsdömda fäder, så att våldsutsatta kvinnor med lagens hjälp tvingas till livsfarlig kontakt med gärningsmännen under barnens hela uppväxttid. Det leder till mord på kvinnor men det struntar socialdemokraterna i. Socialdemokraterna är liksom moderaterna ett parti för män, män som vill ha alla fördelar och inte är ett enda dugg intresserade av jämställdhet.

Länkar: Våld i nära relationer ”Vad kostar våldet?” ”Samhällskostnader för våld mot kvinnor är omfattande. Enligt en studie som Socialstyrelsen har gjort (2006) kostar våldet cirka tre miljarder kronor per år.” Sveriges Radio Ekot ”Ett krogslagsmål kostar samhället 75 miljoner” SCB Levnadsförhållanden Rapport 122 ”Offer för våld och egendomsbrott 2008-2009″

Artiklar: Dagens Nyheter ”Vilket blir ditt bidrag till jämställdheten Håkan Juholt?”  Dagens Nyheter Stormigt facit för Juholts första tid Dagens Nyheter S-ledaren går till ny attack  Sveriges Television Förlust för regeringen med en rösts marginal Svenska Dagbladet Juholt krävs på svar om jämställdhet Sveriges Television Radioprofil åtalad för våldtäkt mot barn  Feministiskt Initiativ utmanar – bildar riksdagsgrupp

ALMEDALEN 2011 Almedalsveckan Svensk skola och högskola – jämställdhet i världsklass?  Almedalsveckan BRIS Barnens rätt i samhället: Missa inte Almedalens kanske viktigaste seminarier – om sexuella övergrepp, barn som brottsoffer och barnfattigdom Majblogg Med barnfattigdom i fokus i Almedalen MajbloggMajblomman i Almedalen  Rädda Barnen Debatt om barns livsvillkor och livsmöjligheter Almedalsveckan Haro seminarium Vad föräldrar vill ha och vad barn behöver Almedalsveckan UN Women Välkommen till UN Women Sveriges aktiviteter i Almedalen 2011 Almedalsveckan FI Män Makt och Sex FI Känner du dig skuggad? Det är du FI Feministiskt Initiativ utmanar i Almedalen Almedalsveckan eQuals ”Big Business för företagare inom jämlikhet, mångfald och jämställdhet” Almedalsveckan Susanne Andersson debatterar genus & innovation i Almedalen Almedalsveckan Seven – Annorlunda teatermanifestation i Almedalen: Beslutsfattare gestaltar kvinnorättsaktivister på scen: ”För tredje året i rad ges dokumentärpjäsen 7 i Almedalen, denna gång med profiler från myndigheter, näringsliv, kultur och politik.  Pjäsen, som bygger på sju idag verksamma kvinnors historier och livsöden, är en stark manifestation för demokratiska och mänskliga rättigheter.
”Seven har blivit till en folkrörelse. Överallt där pjäsen sätts upp har den engagerat och berört människor, säger producenten Hedda Krausz Sjögren som ligger bakom närmare ett femtital uppsättningar av 7 – i Sverige, Nigeria, Holland, Turkiet och Bryssel.” 

Tidigare länkar Brottsofferjourernas Riksförbund Statistik 2010: ”Tidigare har fler män än kvinnor utsatt för misshandelsbrott, men i år har kvinnorna med ganska god marginal passerat männen”. Göteborgs-Posten:Kvinnor förlorare vid långpendling  Dagens Nyheter ”Domslut i vårdnadstvister på helt falska kunskaper”  Stockholms universitetEkonomiskt utsatta barn har svagare sociala relationer  Dagen Barnens bästa i fokus  Karlskoga-Kuriren Ett Sverige som går isär  Monica Antonssons debattblogg Dödsorsak: Kvinna

Andra som bloggat om Ylva Johansson och Håkan Juholt:

Almedalen och LO-bloggen OpinionsbloggenHenrik-Alexandersson…Johannes Blogg.Lotta Olsson (m) Blo…Martin Mobergs betra…,Högbergs tankarBjörn AnderssonMartin Mobergs betra…Röda Berget , Tord Oscarsson

Tidigare blogginlägg på Sanningen om Papparättsrörelsen som berör ämnet:

Carina Ohlsson (S) och Anti Avsan (M) sitter i Civilutskottet

”Mamma kommer att bli jätteledsen om du berättar”

Papparättsrörelsen, Moderaterna och barnfattigdomen hänger samman

Pär Ström och den extrema papparättsrörelsen

Varför har ”teorin” om PAS fått så stort genomslag i svenskt rättsväsende?

Lite mer citat från Richard Gardner

Annonser
  1. Jag har skickat mail till hela gruppen S-kvinnor, även till dem som sitter i EU med länkar till bl a din blogg och bett dem läsa vad representanter för folk som kan se konsekvenserna av deras förslag skriver. De kan ju behöva lite hjälp på traven eftersom de själva inte lyckas med det menar jag.
    Ingen har gett någon respons men jag kommer att göra om det igen.

    Egentligen tycker jag du borde skicka in ett svar på Ylva Johanssons debattartikel.

    • Tack. Utan påtryckning lär de inte göra något. Blogginlägget som jag skrivit är mitt svar på hennes debattartikel. Hoppas fler skriver, agerar och uppmärksammar om kvinnors och barns situation i Sverige. Det är en dyster bild. Och till stora delar beror det på att solidariteten mellan kvinnor är obefintlig, vilket är besynnerligt. Våldet, PAS ställning i rättstillämpningen, lagarna om verkställighet, vårdnad, umgänge är samma för alla kvinnor och barn och kan drabba vem som helst oavsett social ställning i övrigt. De som drabbas hamnar emellertid ofelbart i fattigdomsfällan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: