Vad är egentligen PAS?

Moderaterna stöder PAS-teorin som gör att kvinnor inte blir trodda

In Fathers' Rights Movement, Mäns våld mot kvinnor, papparättsrörelsen, PAS, Vårdnadstvister on mars 4, 2013 at 2:50 f m

Redan 2010 konstaterade BRÅ i en återrapportering till regeringen, att rättsvårdande myndigheter led av bristande ”motivation” när det gäller att förhindra mäns våld mot kvinnor.

Ändå har regeringen inte gjort något för att förbättra situationen sen dess. Istället har man propagerat för Richard Gardners teori om PAS, som klart och tydligt slår fast, att man ska se kvinnors anmälningar om våld och hot med mycket skeptiska ögon då teorin kvasivetenskapligt och genusskevt etablerar föreställningen om kvinnors ”falska anklagelser”.

Denna föreställning har drivit presumtionen i riktning mot att man inte tar kvinnors anmälningar om våld och hot på allvar. Så regeringens mindre synliga men mer reella politik har varit framgångsrik, vilket bevisas av flera aktuella fall, senast nu i Göteborg, där kvinnan sökt kontaktförbud och blivit nekad, vilket resulterade i att hon blev mördad. I BRÅ-rapporten konstateras just, att skyddet ser helt olika ut i olika delar av landet. Rapporten konstaterar också, att väldigt få strukturerade riskbedömningar görs, varför regeringens ”nationella handlingsplan” från 2007 mot mäns våld mot kvinnor inte följs, bland annat pga just bristande ”motivation”.

Men det är ju regeringspartiet självt, som är orsaken till denna bristande motivation. För samtidigt driver som sagt Moderaterna en helt annan agenda, till exempel när de låter den richard gardnerskt pas-troende f d piket- och försvarsskytteföreningspolisen Anti Avsan (enligt egen utsago stående ”klart till höger”) formulera Moderaternas framtida jämställdhetspolitik (tillsammans med Hillevi Engström).

I den framtidsplanen (som föreningen Pappa-Barn Kristianstad givetvis lagt ut på sin hemsida) framgår klart och tydligt att det är papparättsrörelsens lobbyism för Richard Gardners idéer om PAS man tagit intryck av och utgår ifrån i flera förslag. Samma formulering som står att finna på Anti Avsans blogg 2007 återfinns nämligen också här, i Moderaternas framtidsplan för ”jämställdheten” från 2010 ”Mer jämställdhet med nya moderaterna – från ord till handling”:

”Att det förekommer falska påståenden om sexuella övergrepp och annat är inte någon hemlighet. Sådant är naturligtvis helt förkastligt och går ytterst alltid ut över barnet.”

Anti Avsan samarbetar även direkt med papparättsrörelsen och har deltagit i seminarium om PAS-teorin där övriga deltagare uteslutande varit sådana som lobbar för PAS-teorins införande som bedömningsgrund för domstolar och socialtjänst, nämnas kan Tryckfrihetssällskapets Ingrid Carlqvist och ‘jämställdistdebattören”‘ Pelle Billing.

Anti Avsan, f d polis (sedan rådman) är alltså moderaternas utsände i jämställdhetsfrågor, när det gäller lag och rätt om familjefrågor, vårdnadstvister etc. Ytterligare en moderat riksdagsman har varit mycket aktiv stödjare till papparättsrörelsen genom att mer eller mindre klistra in deras förslag i sina riksdagsmotioner; Fredrik Schulte (M). Så här kan det låta i dem:

Ett fenomen som dessutom genomgående negligeras av myndigheter är Parental Alienation Syndrom (PAS) som på svenska kan översättas till föräldraalienation eller psykisk misshandel av barn. PAS innebär att barn övas i att varken visa empati eller sympati för en av sina föräldrar som i grunden är en älskad person. Företeelsen uppkommer vanligast i separationskonflikter och framkallas av den ena föräldern i syfte att utmanövrera den andre. Eftersom PAS-forskningen är mycket ringa i Sverige är utbildningsnivån och kunskapen dålig bland t.ex. socialsekreterare. Regeringen bör därför vidta åtgärder för att komma tillrätta med detta kunskaps- och attitydproblem bland offentliganställda som på olika nivåer handlägger vårdnadsärenden. Sammantaget måste samhället bli bättre på att förstå att det faktiskt finns mammor som uppsåtligt söker frånta sina barn möjligheten att bibehålla en sund relation och kontakt med sin pappa efter en separation.” (Fredrik Schulte (M) Motion 2007/08:C394)

Med andra ord är det regeringspartiet självt som ser till att den bristande motivationen upprätthålls.

Nu har kvinnor och barn inget skydd. Anti Avsan (M) har, tillsammans med sina lobbyistvänner i den ‘socialkonservativa’ papparättsrörelsen, lyckats disciplinera rättsväsendet att anamma en ”teori” som avvisats av både amerikanska familjedomstolar och American Psychiatric Association som kvasivetenskap. En teori som kriminaliserar brottsoffer och legaliserar våld och övergrepp mot kvinnor och barn.

Följden: Fler kvinnor som inte blir trodda när de söker samhällets skydd mot gärningsmän som de på goda grunder är livrädda för.

Sveriges Television  Begärs häktad för mord på ex-sambo Sveriges Radio Mordmisstänkt man begärs häktad Göteborgsposten Irrlära riskerar att fria skyldiga pedofiler Hallands Nyheter Barn har behov av rättssäkerhet Sveriges radio Mördad kvinna hade nekats besöksförbud Sveriges Television ”Mental tortyr att ligga fastspänd” Sveriges Television ”Kvinnans kropp blir handelsvara” Sveriges Radio Lägsta väljarstödet för M på tre år

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.